Kapusta z grzybami w wersji z pysznym i zdrowym makaronem firmy „Makaroniarnia Polmak”
Święta tuż tuż i zapewne wszyscy obmyślają co ugotować na świąteczny stół.
Dla mnie święta to smak kapusty z grzybami, ryby po grecku i barszczu z uszkami.
Dziś proponuję Wam szybki i pyszny przepis na kapustę z grzybami w wersji z pysznym i zdrowym #makaronem z #niskimindejsemglikemicznymfirmy Makaroniarnia Polmak
To makaron, który ma #niskiindeks i #niskiładunekglikemiczny i jest idealną propozycją dla osób mających #insulinoopornosc oraz #cukrzycatypu2 oraz wszystkich, którzy lubią makaronMimo, że jest zdrowy to smakuje jak zwykły biały makaron i możesz go spokojnie zaproponować wszystkim gościom. To co wyróżnia #makaronzniskimig to SYTOŚĆ , a to podstawa samokontroli w jedzeniu. Wybierając produkty sycące zjesz mniej.
Makaron z kapustą i grzybami – 4 porcje
100 g makaronu z niskim indeksem glikemicznym Makaroniarnia Polmak
250 g kapusty kiszonej z marchewką
6 świeżych, mrożonych lub suszonych grzybów: borowiki, grzyby shiitake lub pieczarki brązoweCebula
Ząbek czosnku
2 łyżki oliwy
Szczypta pieprzu, majeranek, cząber, natka pietruszki,szczypta soli
Kapustę kiszoną ugotuj do miękkości 30 minut. Odsącz z nadmiaru wody i posiekaj. Grzyby pokrój w paski. Jeśli używasz suszonych to zalej je wcześniej wrzątkiem aby zmiękły. Cebulę i czosnek drobno posiekaj.
Na głęboką patelnię wlej oliwę, wrzuć cebulę, czosnek i grzyby i duś ok 10 minut. Dodaj kapustę i przyprawy i duś kolejne 10 minut.
W tym czasie ugotuj makaron ale sente. Jeśli go przelejesz po ugotowaniu zimną wodą „hartowanie” to dodatkowo obniżysz #indeksglikemiczny.
Do podduszonych warzyw wrzuć ugotowany makaron i wymieszaj. Duś jeszcze 10 minut. Przypraw pieprzem i gotowe.
Pyszne i zdrowe tylko z makaronem Makaroniarnia Polmak.
Życzę wszystkim zdrowych, spokojnych i pysznych świąt