SZYBKIE JESIENNE DANIE
Szybkie jesienne danie jako inspiracja na rozgrzewający obiad Gotowe w 30 minut
Składniki:
100 g – Cebula
50 g – Fasoli czerwonej z zalewy naturalnej
100 g – Mięso z piersi kurczaka, bez skóry / tofu wędzone
150 g – Papryka czerwona
300 g – Pomidor
10 ml – Oliwa z oliwek
garść mięty
przyprawy: 1/2 łyżeczki kurkumy, 1 łyżeczka papryki ostrej, 1 łyżeczka papryki słodkiej. 1/2 łyżeczki papryki wędzonej, szczypta soli, szczypta pieprzu, 1 łyżeczka przyprawy do buliony bez wzmacniaczy smaku Visana, łyżeczka majeranku, czosnek granulowany lub świeży
Mięso lub tofu pokrój w kostkę i przypraw paprykami , kurkuma, pieprzem i zostaw na ok 10- 15 minut.
Do patelnię typu wok wlej oliwę , wrzuć mięso/tofu, dodaj pokrojone papryki, cebulkę w piórka, przyprawę do bulionu, czosnek , sól i podduszaj ok 10-15 minut na małym ogniu pod przykryciem.
Następnie wrzuć wypłukaną z zalewy fasolę , pokrojone pomidory, majeranek i duś kolejne 10 minut.
Podawaj posypane miętą
Więcej takich jesiennych inspiracji w naszej najnowszej książce