Kapusta z grzybami w wersji z pysznym i zdrowym makaronem firmy  „Makaroniarnia Polmak”

 

Święta tuż tuż i zapewne wszyscy obmyślają co ugotować na świąteczny stół🧐.
Dla mnie święta to smak kapusty z grzybami, ryby po grecku i barszczu z uszkami🤗.
Dziś proponuję Wam szybki i pyszny przepis na kapustę z grzybami w wersji z pysznym i zdrowym #makaronem z #niskimindejsemglikemicznym🤗firmy Makaroniarnia Polmak

To makaron, który ma #niskiindeks i #niskiładunekglikemiczny i jest idealną propozycją dla osób mających #insulinoopornosc oraz #cukrzycatypu2 oraz wszystkich, którzy lubią makaron🤗Mimo, że jest zdrowy to smakuje jak zwykły biały makaron i możesz go spokojnie zaproponować wszystkim gościom🤗. To co wyróżnia #makaronzniskimig to SYTOŚĆ , a to podstawa samokontroli w jedzeniu. Wybierając produkty sycące zjesz mniej🤗.

Makaron z kapustą i grzybami – 4 porcje🌲

🍝100 g makaronu z niskim indeksem glikemicznym Makaroniarnia Polmak
🥬250 g kapusty kiszonej z marchewką
6 świeżych, mrożonych lub suszonych grzybów: borowiki, grzyby shiitake lub pieczarki brązowe🧅Cebula
🧄Ząbek czosnku
🫒2 łyżki oliwy
🌿Szczypta pieprzu, majeranek, cząber, natka pietruszki,🧂szczypta soli

Kapustę kiszoną ugotuj do miękkości 30 minut. Odsącz z nadmiaru wody i posiekaj. Grzyby pokrój w paski. Jeśli używasz suszonych to zalej je wcześniej wrzątkiem aby zmiękły. Cebulę i czosnek drobno posiekaj.
Na głęboką patelnię wlej oliwę, wrzuć cebulę, czosnek i grzyby i duś ok 10 minut. Dodaj kapustę i przyprawy i duś kolejne 10 minut.

W tym czasie ugotuj makaron ale sente. Jeśli go przelejesz po ugotowaniu zimną wodą „hartowanie” to dodatkowo obniżysz #indeksglikemiczny🤗.

Do podduszonych warzyw wrzuć ugotowany makaron i wymieszaj. Duś jeszcze 10 minut. Przypraw pieprzem i gotowe🤗.

Pyszne i zdrowe tylko z makaronem Makaroniarnia Polmak❤️.

Życzę wszystkim zdrowych, spokojnych i pysznych świąt

Podobne wpisy