Brownie z fasoli z musem kokosowym

Składniki:

3 g – Agar – agar

30 g – Banan

1 g – Cynamon, mielony

5 g – Daktyle, medjool

40 g – Fasola konserwowa czerwona

5 g – Kakao 16%, proszek

3 g – Mięta pieprzowa, świeża

40 ml – Mleczko kokosowe gęste z puszki bez dodatku cukru

100 g – Porzeczki czarne

Sposób przygotowania

zamiast porzeczek możesz użyć jagód/ malin przyprawy cynamon fasolę zmiksuj z kakao , bananem i daktylem i umieść na dnie pucharka/ słoiczka porzeczki ( zostaw gałązkę do dekoracji) podduś w garnuszku z cynamonem, dodaj 1/2 łyżeczki agaru, wymieszaj i wlej mus na masę z fasoli. mleczko zmiksuj dokładnie , wymiesza z rozpuszczonym w odrobinie wody resztą agaru. wlej masę kokosową na górę i udekoruj mięta i porzeczką. wstaw do stężenia na ok 1 godzinę.