Składniki:
3 g – Agar – agar
30 g – Banan
1 g – Cynamon, mielony
5 g – Daktyle, medjool
40 g – Fasola konserwowa czerwona
5 g – Kakao 16%, proszek
3 g – Mięta pieprzowa, świeża
40 ml – Mleczko kokosowe gęste z puszki bez dodatku cukru
100 g – Porzeczki czarne
Sposób przygotowania
zamiast porzeczek możesz użyć jagód/ malin przyprawy cynamon fasolę zmiksuj z kakao , bananem i daktylem i umieść na dnie pucharka/ słoiczka porzeczki ( zostaw gałązkę do dekoracji) podduś w garnuszku z cynamonem, dodaj 1/2 łyżeczki agaru, wymieszaj i wlej mus na masę z fasoli. mleczko zmiksuj dokładnie , wymiesza z rozpuszczonym w odrobinie wody resztą agaru. wlej masę kokosową na górę i udekoruj mięta i porzeczką. wstaw do stężenia na ok 1 godzinę.

